Voorbereiding en begeleiding

Voorbereiding en begeleiding

Voorbereidingen
Tijdens je intake gesprek nemen we alle tijd om je goed voor te lichten met betrekking tot de praktische zaken van je reis naar Nepal. Alle onderwerpen komen dan aan bod. Hieronder alvast een korte opsomming.

Verder zijn er meerdere informatie bijeenkomsten zodat je je medereizigers leert kennen en goed voorbereid op pad gaat. Daarnaast brengen we je in contact met al je voorgangers zodat je kan putten uit hun ervaringen.

Korte checklist – Officiële documenten

Voor een reis naar Nepal heb je een paspoort nog dat nog geldig is tot 6 maanden na terugkeer en een visum. Een visum kan je vrij eenvoudig verkrijgen bij aankomst op het vliegveld in Kathmandu. Hiervoor dien je een online aanvraag formulier in te vullen 2 weken voor vertrek. Je kan dan ter plaatse contant afrekenen (euro’s of dollars). Dit is goedkoper dan een visum aanvragen op het Nepalese consulaat in Nederland.
Sinds corona is het tegenwoordig wel aan te raden een visum in Nederland te verkrijgen. 

Vaccinaties
We raden je aan om uiterlijk zes weken voor je naar Nepal vliegt een afspraak te maken met een reizigerskliniek zoals de GGD om verzekerd te zijn van de volgende vaccinaties: DTP, Buiktyfus, Hepatitis A. Je kan ook een mantoux test laten doen. NB: in ons deel van Nepal komt geen malaria voor.
Check zelf ook wat het beleid is m.b.t. corona. Op het moment van dit schrijven is er geen enkele regel van kracht.

Tips
Ga binnen een maand voor vertrek nog eens langs je tandarts voor een controle en vraag je bank voor een nieuwe pinpas. Neem een reisverzekering die niet alleen toerisme dekt maar ook vrijwilligerswerk of stage lopen in het buitenland. De ANWB heeft een goede reisverzekering met dekkingen ten tijde van reisadvies code oranje of rood. Breng een fotokopie van je paspoort mee alsmede een aantal losse paspoortfoto’s, een goede zaklamp en multi-vitamines. Tenslotte: registreer je vooraf online bij je ambassade of consulaat in Kathmandu zodat je ook voor hen bereikbaar bent in geval van calamiteiten.

Begeleiding in Nepal
We bieden 100% begeleiding die al begint bij aankomst op het vliegveld. Je wordt door onze vaste chaffeur op het vliegveld opgehaald en overnacht in een hotel, Nepalese taal- en cultuurlessen en alle transfers tot aan je werklocatie / gastgezin, waar je kost en inwoning krijgt worden voor je geregeld.
Er staat 24/7 een coördinator voor je klaar binnen de regio voor raad en daad. Er is zowel een regionale coördinator in de stad Pokhara als in de hoofdstad Kathmandu. Ook zij kunnen je assisteren bij allerlei praktische zaken.
Je gezondheid is ook onze zorg; we leggen je daarom alle mogelijke gevaren uit en hoe je deze kan voorkomen of beperken. We laten je zien waar de betrouwbare ziekenhuizen, tandartsen en apotheken zich bevinden, mocht je deze toch nodig hebben.
M.a.w. wij zorgen ervoor dat de randvoorwaarden prima in orde zijn zodat jij de ervaring van je leven kan hebben!

We hebben een informatief boekje samengesteld over vrijwilligerswerk bij Stichting Maya dat je zsm na je kennismakingsgesprek uitgereikt krijgt. Hierin vind je alles terug en nog veel meer.